Лондон — Реномираният Британски музей в Лондон е изправен пред разследване

...
Лондон — Реномираният Британски музей в Лондон е изправен пред разследване
Коментари Харесай

Британският музей е изправен пред разследване за боравене с таботите, свещени етиопски артефакти, държани 150 години извън полезрението

Лондон — Реномираният Британски музей в Лондон е изправен пред следствие от органа за наблюдаване на информацията на Обединеното кралство поради изказвания, че не е бил транспарантен по отношение на сбирка от свещени етиопски олтарни плочи, държани надалеч от обществеността повече от 150 години. Музеят съхранява 11-те дървени и каменни табота — реплики на Кивота на завета — откогато са били плячкосани от Етиопия от английските сили след борбата при Макдала през 1868 г. 

Според музея таботите са „ вярвани от етиопските християни за обиталището на Бог на Земята, умилостивилището, разказано в Библията, и представянето на Ковчега на завета “. Древният ковчег на завета, съгласно еврейската традиция, съдържа 10-те заповеди.

Ако и когато е осветлен, таботът нормално се съхранява в Светая светих на църквата, вътрешно светилище, което е позволено единствено на висши духовници да влезеш. Поради свещения им темперамент таботите в никакъв случай не са били излагани обществено от Британския музей.

Returning Heritage...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР